söndag 6 oktober 2013

2013-10-05: Middag

Igår blev det en riktig god middag nämligen biff stroganoff
och potatismos (F gjorde potatismosen).

Biff Stroganoff  - 4 portioner:

1 gul lök
150 g färska champinjoner
500 g ryggbiff eller lövbiff
1 msk smör
salt och peppar
2 ½ msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 dl matgrädde 4 %

Tillbehör: saltgurka, gräddfil, grönsaker och ris eller bulgur.

Gör så här:

1. Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Skär köttet i strimlor
2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt lök och svamp och låt fräsa ytterligare 3 min. Tillsätt grädde,
tomatpuré och senap. Låt såsen koka några minuter till.
3. Servera biff stroganoffen med saltgurka, gräddfil, grönsaker och ris
eller bulgur. Vi valde dock potatismos plus lite grönsaker som inte är med
på bilden.

Omdöme:

Detta var nog andra eller tredje gången jag gjorde biff stroganoff
och den var lika omtyckt fortfarande (till och med godare än när prinsens
farmor gör sin har jag fått höra från honom).

Rätten är lätt att göra och man kan nog inte misslyckas med den
om man följer receptet.
Man blir verkligen mätt efter denna rätt i alla fall om man
har potatismos till men man kan inte riktigt hålla sig ifrån
att ta en extra liten portion;)

Betyg: 5+ av 5 möjliga





0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Previous Post Next Post Back to Top