Igår blev det en riktig god middag nämligen biff stroganoff
och potatismos (F gjorde potatismosen).
|
Biff Stroganoff - 4 portioner:
1 gul lök 150 g färska champinjoner 500 g ryggbiff eller lövbiff 1 msk smör salt och peppar 2 ½ msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 2 dl matgrädde 4 %
Tillbehör: saltgurka, gräddfil, grönsaker och ris eller bulgur.
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Skiva svampen. Skär köttet i strimlor 2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och svamp och låt fräsa ytterligare 3 min. Tillsätt grädde, tomatpuré och senap. Låt såsen koka några minuter till. 3. Servera biff stroganoffen med saltgurka, gräddfil, grönsaker och ris eller bulgur. Vi valde dock potatismos plus lite grönsaker som inte är med på bilden.
Omdöme:
Detta var nog andra eller tredje gången jag gjorde biff stroganoff och den var lika omtyckt fortfarande (till och med godare än när prinsens farmor gör sin har jag fått höra från honom).
Rätten är lätt att göra och man kan nog inte misslyckas med den om man följer receptet. Man blir verkligen mätt efter denna rätt i alla fall om man har potatismos till men man kan inte riktigt hålla sig ifrån att ta en extra liten portion;)
Betyg: 5+ av 5 möjliga |
0 kommentarer:
Skicka en kommentar