onsdag 2 oktober 2013

2013-10-02: Middag

Idag var det onsdag och på matlistan stod det
Linguini med biff (plus bacon).

Linguini med biff - 4 portioner:

140 g linguini
2 tsk olivolja
500 g lövbiff
100g champinjoner
2 msk hackad vitlök
1 liten purjolök
1 stånd broccoli
1 morot
2 dl matlagningsgrädde max 4 %
1 msk dijonsenap
2 msk färsk grovhackad dragon

(Från Smala Italien)

Gör så här:

Koka pastan (enl förp). Strimla biffen, klyfta champinjonerna,
strimla purjolöken, skär broccolin i små buketter och strimla moroten.
Hetta upp oljan i en kastrull, fräs grönsaker och vitlök hastigt på hög
värme några min. Tag upp dem och lägg åt sidan. Blanda grädde, senap
och dragon i kastrullen och låt det koka någon minut. Vänd sedan i pasta,
grönsaker och kött, smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer senap
och dragon. Känns såsen lite tunn i smaken så tillsätt lite buljong.

Betyg: 5+ av 5

Mitt omdöme:

Detta är en otroligt god maträtt som jag har lagat innan och precis som
då gjorde den succé nu efter att vi inte ätit den på länge.
Den är väldigt mättande och går relativt fort att göra så perfekt om man
känner för en riktigt god och mättande rätt.

 


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Previous Post Next Post Back to Top