måndag 30 september 2013

2013-09-30: Middag

Idag provade jag på att göra dagens middag som ni ser nedanför på bilden.
Dagens middag blev kycklingbiffar med mozzarella i, 
pommes, bearnaisesås och mozzarella sallad.

Kycklingbiffar 4 portioner:
3-4 kycklinfiléer, ca 500 g (använde kycklingfärs istället)
100 g bacon
3 schalottenlökar 
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
200 g fetaost (hade ingen hemma så fick bli mozzarella)
½ kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater (inget tvång)
2 tsk salt
1 krm svartpeppar

  • Lägg ner kycklingfiléerna i en mixer och kör till en färs. Skär bacon i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. 
  • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök och bacon i några minuter. Låt svalna.
  • Smula fetaosten i en skål. Finhacka basilika och soltorkade tomater.
  • Blanda fetaost, färs, lök, vitlök, bacon, basilika, tomater, salt och peppar i en skål. Forma smeten till biffar och stek dem i smör tills de är genomstekta.
(Recept från kokboken Hälsokokboken)

Detta är en maträtt som går hem och är riktigt god.
Jag skippade schalottenlökar, basilika och soltorkade tomater 
då det inte fanns i hemmet men blev lika bra ändå.
Att byta ut fetaosten till mozzarella var inga problem och har man inte
kycklingfiléer hemma utan istället har kycklingfärs fungerar det också.

Biffarna var lätta att göra och detta kommer från en som inte har så stor
vana vid att stå i köket.
Dock har jag börjat uppskatta matlagning mer och mer vilket ni kanske kommer
att märka i denna blogg.

Maträtten gick hem hos mig, F och hans son på 5 år som tyckte det var jätte gott
och att han tyckte vi skulle ha detta fler gånger.

Är du kanske lika oerfaren som mig när det kommer till att laga mat
så tycker jag att du ska prova detta recept eller om ni vill ha
något som går snabbt att göra:)

Betyg: 5 av 5
Mättande: Klart godkänt



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Previous Post Next Post Back to Top