söndag 7 april 2013
Dagens middag med recept
Upplagd av Lexie kl. 20:38
ProPoints™ värde: 10
Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
4 dl Vetemjöl | |
1/2 tsk Salt | |
2 tsk Bakpulver | |
1/2 dl Margarin flytande 80% | |
1 1/2 dl Lättmjölk 0,5% | |
400 g Nötfärs 10% | |
1 st (gul/gula) Lök | |
2 st Paprika | |
1 påse(ar) Taco kryddmix | |
1 dl Vatten | |
2 dl Fraiche 5% | |
2 msk Majonnäs lätt 32% | |
1 krm Svartpeppar | |
1 dl Ost riven max 17% | |
4 st Tomat | |
8 st Feferoni |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg. Kavla ut den tunt och lägg i en smord pajform. Förgrädda i ugnen ca 10-15 minuter. Hacka lök, skär paprika i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål stekpanna. Häll på tacokrydda, paprika och vatten, låt det småkoka 10 minuter. Lägg det i pajskalet. Rör ihop fraiche, majonnäs och peppar. Bred det över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med feferoni. Strö över ost och grädda ca 20 minuter. Servera med sallad. Tips! Stick ner 8-10 nachochips vid servering.
Så här tycker jag om denna maträtt:
En riktig god och mättande maträtt som gör succé varje gång
jag gör den här hemma.
Gillar man tacos lika mycket som jag och F gör så är detta verkligen
en rätt som kommer bli omtyckt och den är relativt lätt att göra för någon
som inte brukar stå i köket:)
Betyg: 5 av 5
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar